Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да инсталирате туш глави и мерки на претпазливост

2022-01-11

Taizhou Jiafeng Plastic Sanitary Ware Co., Ltd. ви кажува како да инсталиратетуш главии мерки на претпазливост.
НашиотПрстенест врвна глава за туширањепроизводот е одличен избор за вас!
Има премногу типови и стилови на туш глави. Начинот на расклопување на главата за туширање зависи од специфичната структура на главата за туширање. Повеќето од нив може да се отстранат со вртење спротивно од стрелките на часовникот со рака и не се потребни никакви алатки. Структурата на главата за туширање не е ништо повеќе од капак за излез на вода и рачка. Ако се работи за глава за туширање што може да ја прилагоди големината на излезот за вода, треба да има софтверски круг во средината, цврсто држете го и потоа завртете го спротивно од стрелките на часовникот (или во насока на стрелките на часовникот), треба да може да се ротира. Ако се работи за глава за туширање што не може да се прилагоди на големината на водата, во основа е невозможно да се расклопи, бидејќи повеќето од нив се заварени со пластично заварување.
Ако има мал кружен капак во центарот на главата за туширање, користете шрафцигер со рамно сечило за да го отворите малиот капак и можете да ја видите завртката, да видите што е завртката и користете го соодветниот шрафцигер за да го расклопите тушот. главата. Општо земено, се додека не е еднократно туширање, може да се расклопи. Ако размислите за неговата структура, не треба да биде премногу тешко да ја расклопите главата за туширање.
Мерки на претпазливост
На многу луѓе можеби им е проблематично да го слушнат расклопувањето на главата за туширање. Всушност, операцијата е многу едноставна. Не бара целосно да ја расклопите главата за туширање на парчиња. Тоа е главно за чистење на главата за туширање, сè додека е постигната целта на чистењето.
За да се избегне често демонтирање и миење, при изборот на млазница за туширање, неопходно е да се изберат оние филтер дихтунзи што се соодветни, односно оние со премногу големи или премногу тенки мрежи не можат да се користат. , големината на екранот на филтерот е соодветна на 40-60 mesh.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept