Дома > Вести > Вести од индустријата

Чекори за инсталирање на славина со три брзини

2021-11-18

Чекорите на инсталација натуш славина
1. Пред да ја монтирате славината за туширање, направете разни подготовки, вклучувајќи подготовка на алатот, подготовка за проверка на делови од славината и проверете дали сите додатоци се комплетни. Неопходно е да се осигурате дека цревата и тушевите на секој дел од славината се комплетни, за да се избегнат проблеми при подоцнежната инсталација и да се влијае на удобноста при користење.
2. Општо земено,туш славинисе поделени во два режими: ладна вода и топла вода, а насоката може да се смета според потребите. Сепак, според општиот дизајн, тоа е ладна вода од десната страна и топла вода од лево. Кога инсталирате, обрнете внимание на одредувањето на насоката за да се обезбеди мазност на последователната инсталација и да се намали појавата на проблеми.
3. За формална инсталација натуш славина, внимавајте најпрво да го фиксирате лактот со клуч и дознајте го спојното ниво на спојување на излезот за вода. Општо земено, висината на славината мора да се одреди во овој момент. Откако ќе ја пронајдете точната позиција, користете електрична дупчалка за дупчење дупки, земајќи ја предвид длабочината на дијаметарот на дупката итн., а потоа поправете ја.
4. Поврзувањето на цревото е исто така важно во целинатуш славинаинсталација. Откако ќе ја поправите положбата на тушот, можете директно да го поврзете цревото со прекинувачот за чешма за топла и ладна вода. Кога се поврзувате, мора да бидете оптимисти за целиот процес, да обезбедите добра практичност, да се обидувате да избегнете лабавост итн. и да уживате во стабилна употреба.
5. По инсталацијата на ситетуш славиние завршена, треба да се изврши соодветната инспекциска работа за да се види дали славината може да се приклучи и користи и дали има добра стабилност.
туш славини
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept